Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via orgel@eusebuis.nl.

In dit bidbook is veel informatie te vinden over de restauratie en hoe jij daaraan kunt bijdragen.

De restauratie

 • Wanneer start de restauratie?
  De officiële aftrap van de restauratie is op 6 juni. Dan zal wethouder Bob Roelofs van Arnhem als symbolische handeling de eerste orgelpijp demonteren.
 • Hoe lang duurt de restauratie?
  Alle werkzaamheden zijn in 2025 afgerond.
 • Is er geen orgelmuziek in de kerk als het Strumphlerorgel wordt gerestaureerd?
  Het Strumphlerorgel is de komende jaren onbespeelbaar. Stadsorganist Johan Luijmes zal in de tussentijd concerten geven op het koororgel.

Jouw donatie

 • Tot wanneer kan ik doneren?
  Om de restauratie volledig te kunnen financieren, is het streven om het bedrag voor oktober 2024 binnen te hebben. Daarna kun je ook nog doneren.
 • Wat krijg ik daarvoor terug?
  Kijk op de pagina Donateurs voor alle mogelijkheden als particulier of als zakelijke sponsor.
 • Kan ik ook een lager bedrag dan 25 euro doneren?
  Ja, dat kan. Dat is heel erg fijn, maar dat gaat helaas niet via het inschrijfformulier op deze website. Je kunt je donatie rechtstreeks storten op NL28RABO0383998980 ten name van Stichting Eusebius Arnhem onder vermelding van 'donatie restauratie grote orgel Eusebiuskerk, Geef de kerk weer klank'. Ook is het mogelijk in de kerkzaal via het informatiebord de speciale QR code te scannen voor een donatie tot € 25,-.

Ik wil een sponsor worden

 • Waar kan ik mij aanmelden als zakelijke sponsor voor de restauratie van het orgel?
  Klik op de button 'Geef nu' en kies voor ZAKELIJK. Hier staan de opties voor sponsoren op een rij. Je kunt ook eerst het bidbook downloaden voor meer informatie over het orgel.
 • Ik wil sponsoren met mijn bedrijf, maar ik zie nog niet direct mijn logo en foto op de website/het pixelscherm verschijnen?
  Dat klopt. Zodra je via het inschrijfformulier bij GEEF NU je bedrijf hebt aangemeld als sponsor, worden je gegevens gecontroleerd door de administratie. Er wordt vervolgens een factuur met 21 procent btw gemaakt. Als deze is verzonden plaatsen we de foto én het logo (met url) op de website en de foto op het pixelscherm in de kerkzaal.

Foto uploaden

 • Mag ik zelf bepalen wat voor foto ik upload?
  Graag laten we de gezichten laten zien van onze donateurs en sponsoren. Zo geven we het orgel letterlijk en figuurlijk een gezicht. Je kunt jouw foto (portretrechtenvrij) uploaden. Je mag geen foto's van het internet of van anderen plaatsen zonder toestemming van die persoon of fotograaf. Foto's van gebouwen en logo's worden verwijderd. De weergave op het pixelscherm is alleen bestemd voor foto's van mensen (of dieren/beelden).
 • Worden foto's gescreend op inhoud?
  Ja. Foto’s die aanstootgevend of kwetsend zijn, worden verwijderd uit het overzicht. Foto's waarvan we vermoeden dat de rechten niet bij de uploader liggen, worden ook verwijderd. Foto's van gebouwen en logo's worden niet geplaatst.
 • Ik heb een mooie foto maar maakte deze niet zelf. Mag ik die uploaden?
  Je mag alleen foto's uploaden die portretrechtenvrij zijn. De Eusebius is niet aansprakelijk voor de foto’s die worden ge-upload. Na uploaden zijn de foto’s rechtenvrij, zowel van portretrecht als van copyright. Door te uploaden geef je toestemming voor gebruik van de foto op de website en op het scherm in de Eusebius. Bij twijfel over de rechten zal de foto worden verwijderd.
 • Ik wil niet zelf met een foto op de website en pixelscherm. Kan dat?
  Ja. Uiteraard bepaal je zelf of je wel of geen foto plaatst. Mocht je liever niet zelf op een foto staan, dan plaatst de website willekeurig een fraaie foto van een kraagsteen van de Eusebiuskerk ter grootte van de waarde van jouw donatie. Klik daarvoor op GEEN FOTO in het formulier.

Laatste donaties

Henk van den Brink
Maurits van de Geijn
Anoniem
Anoniem
Theo en Yvonne Jansen
Catherine Essing
Coen Jekel
Anoniem
Janna Brouwer
Anoniem
Bob Beeke
Jan Vermeulen
Anoniem
Anoniem
Peter Bergen Henegouwen
Anoniem
Anoniem
Anoniem
Ignas van Os
Your Executive Driver
Anoniem
Mels Middeldorp
Anoniem
Anoniem
Anoniem
Anoniem
Wilnaened Smedema
A.N.M. van Scheijndel
Marcel Donders
Robbers en van den Hoogen
Marcel Donders
Anoniem
Janna Brouwer
Anoniem
Bob Beeke
Jan Vermeulen
Anoniem
Anoniem
Peter Bergen Henegouwen
Anoniem
Anoniem
Anoniem
Ignas van Os
Your Executive Driver
Anoniem
Mels Middeldorp
Anoniem
Anoniem
Anoniem
Anoniem
Wilnaened Smedema
A.N.M. van Scheijndel
Marcel Donders
Robbers en van den Hoogen
Marcel Donders
Anoniem
Anoniem
Suzan Goossens
Anoniem
Joris, Marleen en Harm van Haalen
Kees van Eersel
Hans Jansen
Wilhelmina Stutterheim
Guido Diehl

Sponsors